Reklama
 
Blog | Ivana Recmanová

Jak fungují někteří čeští islamofobové

Aneb jak lidé, kteří obviňují druhé z rozvracení státu a společnosti, mají sami máslo na hlavě.

http://imageshack.us/photo/my-images/689/spyeu.jpg 

 

Výzva skupiny Czech Defence League a iniciativy Islám v České republice nechceme, bašt islamofobů, není v souladu s registračními ujednáními na internetových stránkách, která mají potenciální uživatelé povinnost odsouhlasit (týká se to například Facebooku nebo G+), možná by se v některých případech dalo uvažovat o porušení listovního tajemství (to by se týkalo výměny zpráv nebo mailů).

Reklama

 

Jakožto dlouhodobá členka různých diskuzních fór, která se zabývají islámem, musím konstatovat, že pouze zřídkakdy došlo ze strany členů k navádění k porušování zákona či amorálním činům – a v případě, že se již tak stalo, byl dotyčnému smazán příspěvek, případně byl zablokován (jednalo se jak o muslimy, tak i nemuslimy). Tento banner tedy na jednu stranu působí neškodně, jelikož v islámských skupinách se nic senzacechtivého neodehrává, tudíž tam šmejdilové nejspíš nic závadného nenajdou, přesto nemohu přivírat oči nad tím, pokud někdo vědomě zneužívá cizí důvěry a otevřeně vyzývá k podvodnému jednání.

 

Prosím tedy všechny lidi, kterým toto jednání není lhostejné, aby nahlásili příslušné stránky na Facebooku: https://www.facebook.com/CzechDefenceLeague a https://www.facebook.com/ivcrn. Děkuji!

 

Poznámka: V původní verzi jsem vyzývala k nahlášení odkazu, který se nachází na začátku článku – jednalo se o chybu, dotyčný odkaz prosím nenahlašujte.